Brasiliansk karnevalsstemning på Torp

Blant dansende klovner, cowboyer og hårfagre pønkere. Det går unna i svingene når Østsiden Seniordans inviterer til karneval.

– Om dere gjør noe feil eller sånt. Ikke bry dere om det! De sier jo det at sånt som det her motvirker senilitet, roper hun humrende ut mot de danseglade og ekstremt fargerike fremmøtte.

Leder og instruktør Gerd Engø i Østsiden Seniordans maner sine disipler til karnevalsdans. Alle bilder: Dan Joakim Olavesen

Stemmen til leder og instruktør i Østsiden Seniordans, Gerd Engø, runger utover lokalet. En mikrofon har hun også koblet til høytaleranlegget, sånn bare for å forsikre seg om at alle sammen hører det hun sier.

– Det er vel det minste det gjør!, får hun kjapt tilbake fra salen.

Kreativitet og danseglede

Humøret er upåklagelig i Solhøid forsamlingslokale på Torp i Fredrikstad. Karnevalet arrangeres hvert år like før leder Engø reiser på ferie til sydligere strøk. En slags uhøytidelig tradisjon – og en fin en. Her finner man alt fra en gjeng med både cowboyer og cowgirls, et par klovner og noen pønkere til minst én hippie og en mann i Sarpsborg 08-caps og skjerf. Det skal ikke stå på kreativiteten.

– Ja, jentene er veldig kreative, skryter Engø, som sier seg meget godt fornøyd med årets oppmøte.

Det eneste som trekker litt ned er mangelen på mannlig deltagelse.

– Det er ikke så veldig mange menn her, forteller hun. Østsiden Seniordans har nemlig ingen mannlige medlemmer.

IMG_2265
Humøret var upåklagelig på Torp denne onsdagen i februar.

Det har derimot de spesielt inviterte karnevalsgjestene fra Skjeberg seniordans, som velvillig og med godt humør svinger seg til musikken. Det går i alt fra gode gamle melodier til svensktopper. Variasjonen er også stor både når det gjelder koreografi og hvilke danser man slenger seg ut i. Engø står midt blant alle danserne ute på gulvet og roper ut instruksjoner som følges til punkt og prikke.

Holder hjernen i gang

Fornøyd med oppmøtet er også leder og instruktør i Skjeberg seniordans, Gunvor Nordli.

– Det er bra oppmøte her i dag, sier hun.

Hun kan fortelle at i hele Østfold er det 650 registrerte medlemmer av 23 forskjellige seniordanslag.

– Målet er å ha et lag for hver kommune i fylket. Vi er nesten der, men mangler et lag i Rømskog, sier Nordli.

IMG_2325
Karnevalsdeltagerne var kreative i sine valg av kostymer.

Og påpeker også de helsefremmende aspektene ved dansen.

– Alle koreografiene man må lære seg holder hjernen i gang. Også er det jo bra for helsa!

Gjester fra Sarpsborg

Ved et bord i et hjørne til høyre for scenen på forsamlingshuset sitter Ragnhild Halvorsen og Else Sørensen. De har tatt turen fra Skjeberg i Sarpsborg kommune og kan fortelle at det absolutt har falt i smak. Noen noviser er de heller ikke i denne sammenhengen.

IMG_2385
Else Sørensen (t.v.) og Ragnhild Halvorsen hadde tatt turen fra Skjeberg for å delta på årets karneval.

– Jeg har danset i mange år, sier Halvorsen. Noe Sørensen også stemmer i med. Det har vel blitt en 16-17 år, kan de fortelle.

Og det blir nok noen år til. Det er pause med frukt og kake. Med dette tempoet er det ikke rart forsamlingen trenger en hvil av og til, men så fort pausen er over bærer det rett ut på gulvet igjen.

– Østsiden Seniordans har 28 medlemmer i alderen 50 til 85 år, sier leder Engø. Om dere har lyst til å se oss danse så skal vi opptre på Borgedagene på Sellebakk torg den 11. juni. Dit må dere bare komme, oppfordrer hun.

IMG_2398
Arne og Gunvor Nordli fra Skjeberg seniordans instruerer de frammøtte.

Så samles de fargerike danseglade cowboyene, cowgirls, klovnene, hippien og pønkerne på gulvet for en ny svingom. Denne gangen med Skjeberg seniordans’ Arne og Gunvor Nordli som instruktører.

Leter du etter andre aktiviteter, eller ønsker du å legge ut egen arrangement/aktivitet, kan du klikke deg inn på vår Aktivitetskalender Norges største aktivitetskalender for seniorer.

6 thoughts on “Brasiliansk karnevalsstemning på Torp”

    1. Tusen takk Bente Hammer vi har det moro og selvtiliten hos danserne vokser. Samtidig som alle trives og har det bra.

  1. Kjempemorsomt å se at man evner ikke ta seg selv alt for høytidelig, men at man fokuserer på å ha det morsomt, le og kose seg. Flott arrangement. Det gir oss andre et litt puff!

    1. Tusen takk Asta, hyggelig at du likte dette ,vi må jo gjøre noe for å markedsføre, det vi brenner for» DANSEN» Vi som har holdt på en stund trenger inspirasjon . Hva med et kurs.?
      God helg.

  2. Ja nå er jeg heime igjen, fra sol og varme. men savnet Seniordansen, så nå må vi finne på et sprell føre Påske.

Legg igjen en kommentar