På dette eldrehjemmet i Danmark leker de seg til høy livskvalitet

Hvis du tenker at hverdagen på et eldrehjem er kjedelig og usosial, bør du se hva de gjør på Filskov Friplejehjem  ved Grindsted i Danmark.

«Torsdag formiddag, hygger vi os med ballonspil – det giver en masse snak, grin og bevægelse OG sved på panden.», skriver Filskov Friplejehjem på sin egen Facebook side under en video av en gjeng eldre som sitter rundt et bord og leker.

 

Eldrehjemmet og aktivitetene er preget av dette prinsippet som finnes på eldrehjemmets hjemmeside.

«Med udgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov tilbyder Filskov Friplejehjem sammen med lokalsamfundet Filskov at skabe rammerne for en respektfuld pleje og omsorg. I en varm og kærlig ånd bliver alle behandlet med værdighed og respekt.

Uanset om det gælder beboerne, de pårørende, medarbejderne eller de frivillige, skal nøgleordet være høj livskvalitet for alle».

Ser gnisten i øynene

Videoen er snart vist 1,8 millioner ganger, over 23 000 har likt den og over 14 000 har delt videoen etter at den ble lagt ut på eldrehjemmets Facebook side 23. oktober.

Videoen har også spredd seg utenfor Danmarks grenser. I kommentarfeltet har mennesker fra flere land, blant annet Sverige, Nederland og Norge, kommentert videoen.

De eldre er meget begeistret for aktivitetene, det gir dem gnist i øynene og livskvaliteten er på topp. De har noe å stå opp til, forteller Dorte Thorsted Mouritsen til Dagbladet.

Hun ble ansatt i januar 2013 som den første aktivitetsmedarbeideren på eldrehjemmet, og står bak idéen om et fyldig aktivitetstilbud til de eldre. Dette har blitt en stor suksess.

Innførte flere aktiviteter

Ballongleken er fast på torsdager, men det er også en rekke andre tilbud til de eldre på Filskov.  Stollek en dag i uka, gå- og sykkelturer i naturen, høstfest og morgensang er noe av det de eldre kan velge å være med på.

Eldrehjemmet har også meldemskap i en flyklubb. Nylig var Verner (99), Inger (79), Jens (94) og Erna (97) ute på en liten flyvetur – noe som ble et stort samtaleemne i etterkant.

Beboere på Filskov Friplejehjem har egen flyklubb!

Gleder flere enn beboerne

Det er ikke bare beboerne på hjemmet som er fornøyde med aktivitetstilbudet. I følge Dorte er også beboernes pårørende begeistret for opplegget.

– Mange kommenterer våre aktiviteter og alle gir uttrykk for at de er glade og stolte over at deres pårørende bor på Filskov.

Og at helga nærmer seg markeres selvsagt på hjemmet.

– Hver fredag møtes vi og ønsker hverandre en god helg, drikker kaffe og får en liten snaps eller lignende til kaffen, sier Thorsted Mouritsen

Kilde: Hjemmesiden til Filskov Friplejehjem og Dabladet.no

Legg igjen en kommentar