Sosialt lysglimt i mørketiden

I disse mørke februardager er det mange som sliter med å fylle dagene med aktiviteter å foreta seg. På tross av at naturen mange steder i landet er dekket med vakker snø og utsikten fra vinduet er underbar, kan dette også føre med seg glatte og slitsomme veier. I tillegg vil sikkert kulden tære på mange. Selv om det å oppholde seg ute nå om dagen vil være en vakker opplevelse er nok ikke dette noe mange ønsker å gjøre i lengden. Dersom du ikke vet hva du skal fylle dagen din med anbefales det dermed å dra nytte av din lokale kinos såkalte senior- eller pensjonistkino.

Denne typen kino arrangeres de fleste steder hver uke, noen ganger flere ganger i uken, på faste fager. Hvilke dager derimot kommer an på hvor i landet du befinner deg. I Oslo lander disse seniorkinoene på mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, mens det i Bergen derimot bare er hver torsdag. For å finne ut om seniorkinoer arrangeres i den lokale kinoen i din hjemby kan du enten sjekke nettsiden til kinoen eller rett og slett dra ned og spørre.

Felles med disse kinovisningene er at de er godt tilrettelagt seniorer. Gjennom seniorkino kan du være med på en fabelaktig kinoopplevelse hvor behag utgjør en stor brøkdel. Både omgivelsene og lydstyrken er tilrettelagt den eldre befolkningen i landet. Her vises det aktuelle og kvalitetsfylte filmer, men tilbudet unngår filmer i ungdomskategorien og den verste action-sorten. Du kan dermed nesten regne med at du kommer over en film som faller i smak.

Noen steder, blant annet i Fredrikstad, vil disse seniorkinoene også oppleves som et møtested du kan treffe gamle bekjente. I timen før filmene vises på storskjermen arrangerer kinoen ofte gratis kaffe og kaker i lokalet for alle som ønsker å være en del av arrangementet. Man kan dermed si at seniorkino ikke bare er en flott opplevelse å få med seg, men det kan også være sosialt. Om lag kanskje det kan bli et fast ritual for deg og dine omgangsvenner.

Kilder:

http://www.fredrikstadkino.no/fredrikstadkino/pensjonistkino/

http://www.bergenkino.no/program/seniorkino/

http://www.nfkino.no/oslo/seniorkino/

http://www.mosjoenkino.no/ipub/pages/seniorkino.php

 

Legg igjen en kommentar