Våropplevelser i Kongens by

Vårmånedene, som allerede er i gang, har mye vakkert å by på. Solen stråler og viser seg langt oftere, og den bringer med seg varmere luft og klima. Samtidig titter de vakreste farger fram gjennom årets blomster og planter. Vårens mange underverker kan sies å være noen av de mest vidunderlige, og de bringer med seg håp om fortryllende nye liv. De lyser opp skogen og naturen på de mest fremragende måter. Likevel er det ikke bare naturen våren setter sine spor på. Også storbyer får nytt liv når våren kommer. En av disse metropolene er den betagende havnebyen København.

Hver eneste dag året rundt har du, og eventuelle familiemedlemmer og venner, muligheten til fare over til Danmarks bedårende hovedstad for å oppleve den fantastiske byen og alt den har å by på. Ved hjelp av DFDS Seaways, hvor avgang finner sted i Oslo, vil du kunne erfare hvor behagelig et cruiseskip kan være. Med en varighet på to dager vil du få smaken av det søte liv om bord og i land, uten at du føler at reisen er for kort eller for lang.

På selve cruiset kan du benytte deg av de mange restaurantene, taxfree-butikken og barene, hvorav en av dem tilbyr fremragende livemusikk på kvelden. Om natten vil en av de mange lugarene gi deg din etterlengtede skjønnhetssøvn. Her kan du velge mellom å dra nytte av en innvendig lugar, en lugar med havutsikt eller en såkalt Commodore Class. Disse ulike lugarene har en betydelig prisforskjell, ettersom hver tilbyr forskjellige goder.

Med nesten sju timer å benytte i hovedstaden København er det mange eventyr og opplevelser som venter deg. I hjertet av byen finner du blant annet den danske kongefamiliens hjem; det vidunderlige Amalienborg slott. Like bortenfor kan man også besøke den fabelaktige kirken St Albans. Selv om den ikke har typisk dansk design er kirken likevel verdt å ta en tur innom. En favoritt blant særdeles mange turister er Den Lille Havfruen som befinner seg i havnen. Bronseskulpturen som ble laget av Edvard Eriksen er inspirert av eventyret til H.C. Andersen med samme navn. Selv om alle disse attraksjonene sees på som et must av mange er det havnekvarteret Nyhavn flest turister setter retning mot når de befinner seg i København. Nyhavn byr på kulinariske opplevelser og kjempestemning som både turister og lokalbefolkning virkelig setter pris på. Her kan du få innblikk i det danske liv gjennom de tradisjonelle danske nytelsene som kan inneholde blant annet et smørbrød med «lun leverpostei» og «en lille en» ved siden av.

Nyhavn er et must ved besøk i København
Nyhavn er et must ved besøk i København

Dersom denne opplevelsesrike og fabelaktige reisen frister deg kan du besøke nettsiden http://www.dfdsseaways.no/minicruise/kobenhavn-cruise-til-kobenhavn/ for mer informasjon og priser. Her kan du også eventuelt bestille din reise.

Les også artikkelen fra Ulf Terje Johnsen som rodde fra Moss til København og Nyhavn i åpen robåt.

Kilder:
http://www.dfdsseaways.no/minicruise/kobenhavn-cruise-til-kobenhavn/

http://da.wikipedia.org/wiki/St._Alban’s_English_Church

http://no.wikipedia.org/wiki/Den_lille_havfrue_(statue)

http://www.koebenhavn.no/severdigheter/amalienborg-slott.php

 

One thought on “Våropplevelser i Kongens by”

Legg igjen en kommentar