Termas Marinas 1

Hotell for voksne – ny og populær ferietype

En ny og populær ferietype er hoteller med aktiviteter spesifikt for voksne og par for å koble av og pleie forholdet. Glem barnebasseng og barneklubber, her er det de voksnes ve og vel det handler om.

Reiselivsbransjen ser en økende interesse for konsepthoteller, og nordmenn oppsøker både reisemål og hotell som er best mulig egnet og tilpasset egen målgruppe i mye større grad enn tidligere.

Et populært segment på hotellfronten er såkalte «voksenhotell». Reiselivs operatører som Star Tour og Apollo tilbyr voksenferier som inkluderer hotell der «ingen barn har adgang». På en voksenferie er ofte formålet med reisen å koble av, egeninteresser og pleie av forholdet.

22-ExteriorPalasietNoche

I dag er hver andre ferie som blir bestilt hos Star Tour gjort for to personer, og derfor har Star Tour utviklet det nye hotellkonseptet. Sensimar Resorts vil være å finne på blant annet Kypros, Kreta, Rhodos, Mallorca, og Kroatia, og snart Thailand og Mexico.

Det er så enkelt som at vi reiser mer. Noen ferier har vi kun med andre voksne og andre ferier har vi med hele familien. Da er det fint å kunne bestille hotell med andre som er lik deg, enten det er familier med småbarn eller kun voksne.

Kommunikasjons- og PR-ansvarlig i Apollo, Beatriz Rivera, forteller til ABC Nyheter at hotellet i seg selv for mange nå har blitt det nye «reisemålet».

Tilbakemeldingene fra gjestene våre viser at det i all hovedsak handler om to ting: For det første er mange av de som velger voksenhotell voksne som gjerne har eldre barn eller tenåringer, men som reiser på ferie uten. Da ønsker de gjerne et barnefritt hotell, nettopp fordi formålet med ferien er avkobling.

For det andre er det på disse hotellene lagt fokus på fasiliteter som er tilegnet voksne, slik som for eksempel spa, treningsrom og restauranter. Dette er fasiliteter som den gitte målgruppen ønsker seg, forklarer Rivera.

Totalt har Apollo 47 hoteller med aldersgrense på 16 år. De utvalgte som går inn under deres Apollo Mondo Duo hotell, selges ifølge Rivera ut vanvittig fort. Beatriz Rivera forteller at Apollo opplever en god variasjon i hvem som bestiller seg opphold på deres voksenhoteller.

Veldig mange er foreldre med eldre barn eller voksne som er barnløse. Dette handler nok mye om at vi reiser oftere enn før og unner oss flere ferier i løpet av året, og når vi først er på en ferie uten barna vil vi gjerne også være et sted uten barn.

shutterstock_231180577

Ikke bare for par:

Beskrivelsene av de ulike voksenhotellene kan gi inntrykk av at det i stor grad legges opp til at du reiser i tospann, enten det gjelder solsenger med plass til to, restaurantbord for to eller spa-behandling tilrettelagt for par.

På de aller fleste hotellene våre er man nødt til å booke dobbeltrom, men vi har også «singel-rom» i programmet. Disse selges for rimeligere priser, forklarer kommunikasjons- og PR-ansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

Riveras kommunikasjonskollega i Star Tour, Nora Aspengren, understreker overfor ABC Nyheter at hotellene er tilrettelagt for voksne og ikke kun par.

Alle over 18 er velkomne. Noen hoteller tilbyr singel-rom og andre steder kan du slippe å måtte betale enkeltsenggebyr, men da er ikke tilbudet like bred. På våre hjemmesider har vi samlet en oversikt som gjør det enklere å finne den type løsning.

Kilde: MSN

Legg igjen en kommentar