Kategoriarkiv: AnnetFornyelse førerkort – en komplisert papirmølle

I januar 2013 kom det nye regler for fornyelse av førerkort for personer over 70 år. Nå var det opp til fastlegen din å vurdere om du fortsatt kunne kjøre bil fra du var 75 år gammel. Systemet har blitt oppfattet som for tregt og dyrt, og nå vil mange fylkesleger se til den svenske modellen. Fortsett å lese Fornyelse førerkort – en komplisert papirmølle

Skal det være litt bacon?

LB-tur i Stathelle har siden før jul fristet pensjonister og andre Sverige-handlende med en og annen frynsegode. De fåes om man reiser med deres busser på handletur til Nordby kjøpesenter rett over Svinesund. Før jul lokket de med gratis ribbe. Nå kan selskapet friste med gratis bacon.

– Vi startet opp dette tilbudet en god stund før jul, men da var det gratis ribbe til passasjerene. Nå er det gratis bacon, og det er Fjordline som spanderer, sier sjåfør Olaf Røinås til Varden.no.

Så får vi håpe at både folks handleposer og mager blir godt fylt opp på turene.

Les resten av saken på Varden.no ved å klikke her.

Gode råd ved kjøp og salg av bolig

Vinter og vår er høysesong på boligmarkedet. Er det noen år siden du har vært på banen, kan det nok ha skjedd en del siden sist. Ikke minst kan budrunder og tilslag skje i en rivende fart. Det betyr at du kanskje må ta valg til en verdi av flere millioner på få minutter.

Jo eldre man er, desto flere mener at ”akkurat nå” er et godt tidspunkt for boligkjøp. Blant dem over 60 år mener hele 45 prosent at tidspunktet for å gjøre en god investering i bolig er nå. Blant dem under 30 år er det kun 27 prosent som mener det samme.  Du gjør lurt i å lytte til en megler.

Fra vår samarbeidspartner Seniorsaken har vi fått denne artikkelen med mange gode praktiske råd om kjøp og salg av bolig for seniorer.

Fortsett å lese Gode råd ved kjøp og salg av bolig

Ledere holder ut lenger

Bare et mindretall av norske toppsjefer har avtalt en egen aldersgrense, skriver Aftenposten.no.

Hver femte toppsjef har en egen aldersgrense sammenlignet med reglene for de ansatte. Det viser en ny måling gjennomført av TNS Gallup for Senter for seniorpolitikk.

Etter at pensjonsreformen ble innført i 2011 har aldersgrensene vært i fokus. TNS Gallup har kartlagt praksis og holdninger, og spørsmål om pensjon og avgangsalder i næringslivet blant norske ledere. 758 toppledere i privat sektor svarte på undersøkelsen.

Direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk mener at særordningene for sjefene er mindre utbredt i norsk arbeidsliv enn mange har trodd.

Les hele saken på  Aftenposten.no