Kategoriarkiv: Helse

Innlegg om trening, fysisk og psykisk helseTrening, sunt kosthold og sosialt samvær sinker ald­rings­pro­ses­sen

Menneskeheten har jaktet på nøkkelen til et «evig liv» i flere tusen år. Forskningen har enda ikke knekt denne koden, men eksperter på området har kommet langt i å forstå aldringsprosessen og faktorer som kan påvirke den. Aldringsekspert Gordon Lithgow i USA kan heller ikke love evig liv, men trekker frem trening, sunt kosthold og sosialt samvær som viktige faktorer for dem som vil ha et langt og godt liv.

Fortsett å lese Trening, sunt kosthold og sosialt samvær sinker ald­rings­pro­ses­sen

Mobilen skal få 65-åringene i aktivitet

Et forskningsprosjekt skal få folk i 65–70 årsalderen til å bli mer aktive i hverdagen. Ved hjelp av en app til smarttelefon og smartklokke skal unge eldre på 65 til 70 år bli fristet til mer aktivitet i hverdagen. Appen skal ha personlige innstillinger og gi ulike råd alt ettersom folk har behov for å bedre balanse eller muskelstyrke. Slik håper forskerne å holde folk friske lenger.

Fortsett å lese Mobilen skal få 65-åringene i aktivitet

«Sykling uten alder» brer om seg

«Sykling uten alder» har på kort tid spredt seg fra ett sykehjem i København til institusjoner i hele Danmark, fra en sykkel i Oslo til over 30 sykler i Norge.  Mange hundre rickshawsjåfører gir hver dag mange eldre personer mulighet til å kjenne vind i håret og få et smil om munnen.

Fortsett å lese «Sykling uten alder» brer om seg