Kategoriarkiv: SeniorBloggenSlektsgransking – en morsom og populær hobby

Slektsgransking er i vinden for tiden. Flere programmer på TV hvor blant annet flere kjendiser har funnet ut mer om sine røtter har bidratt til økt interesse. Og det er ikke rart. Det er som å jobbe på et svært puslespill, hvor du stadig får tilfredsstillelsen av å gjøre litt fremgang, samtidig som du oppdager spennende ting du ikke visste om dine forfedre. Lettere tilgjengelige kilder og brukervennlige dataprogrammer har gjort slektsgransking til en hobby for alle. 

Fortsett å lese Slektsgransking – en morsom og populær hobby

«Sykling uten alder» brer om seg

«Sykling uten alder» har på kort tid spredt seg fra ett sykehjem i København til institusjoner i hele Danmark, fra en sykkel i Oslo til over 30 sykler i Norge.  Mange hundre rickshawsjåfører gir hver dag mange eldre personer mulighet til å kjenne vind i håret og få et smil om munnen.

Fortsett å lese «Sykling uten alder» brer om seg

I dag er det Olsok – en viktig festdag i middelalderen

Olsok var den viktigste festdagen i mid­del­al­de­ren og har vært feiret stort over hele Norden. I Norge var feiringen spesielt viktig i middelalderen, men mange av disse tradisjonene har dødd ut. Olsok feires fortsatt, men feiringen var mer storslått i gamle dager. Da hadde man blant annet bålfest, som vi nå har på Jonsok (Sankthansaften).  Men flere steder i landet arrangeres spel og Olavsdager. Dagen var også en viktig merkedag for været og kornhøsten, og man spådde ofte høstværet etter været på Olsok.

Fortsett å lese I dag er det Olsok – en viktig festdag i middelalderen

Kunstterapi – en vei til et bedre liv

Tekst og foto: Ulf Terje Johnsen

Ann Ellsie Morger (67) har  alltid vært opptatt av form og farge. På nittitallet gikk hun på ulike kurs i portrett, akt og croquis i Oslo. Så flyttet hun til Bergen i 1997. I 1998 opplevde hun en dramatisk nødlanding med fly på Gran Canaria. Denne traumatiske opplevelsen førte til at hun begynte å male store bilder. Da hun erfarte hvilken forløsning det hadde å si på hennes traume, valgte hun å utdanne seg til Diplom kunstterapeut i Danmark. Fra før var hun barnevernpedagog og hadde jobbet 25 år i barnevernet. Nødlandingen ga henne også et endret syn på livet og tilværelsen.

Fortsett å lese Kunstterapi – en vei til et bedre liv

Isegran, maritim perle ved Glommas utløp

Tekst og foto: Ulf Terje Johnsen

Ved Glommas utløp i Fredrikstad, hvor Norges lengte elv skilles og blir til Østerelva og Vesterelva, ligger vakre Isegran og lokker lokale og turister til seg, spesielt i sommermånedene. Her blir også neste sesong av Anno spilt inn kommende høst.

Fortsett å lese Isegran, maritim perle ved Glommas utløp

Hurtigruta – En unik naturopplevelse

 Tekst og foto: Ulf Terje Johnsen

Like før St. Hans aften 2015 kjører Seniorportalen om bord i MS Nordlys der den ligger til kai i Sandnessjøen. Den flotte skuta ruver ved kaia der et yrende liv av turister og nordmenn går fra borde eller om bord. Her kan alle reise med og få oppleve et hav og en natur som er helt unik, uansett om man seiler nordover eller sydover langs den flotte kysten vår.

Fortsett å lese Hurtigruta – En unik naturopplevelse

Magisk underholdning på Gålå

Den norske naturen er virkelig underbar, spesielt rundt sommertid. Det vakre og grønne setter sine spor hos befolkningen og besøkende. Norges biologiske mangfold er virkelig noe for seg selv, og mange ønsker å oppleve den spesielle naturen og de mange kulturtilbudene som finnes over hele landet. Teaterstykket Per Gynt, basert på diktet av Henrik Ibsen, er et av mange kulturelle underholdningsbidrag i sommer. Og handlingen foregår midt i den vakre og mystiske norske naturen på Gålå.

Fortsett å lese Magisk underholdning på Gålå