Læring hos eldre

Det er aldri for sent å lære

Ofte har det seg slik at tidligere arbeidstakere, som akkurat har tatt seg inn i pensjonisttilværelsen, ikke helt vet hva de skal foreta seg. Det er som regel stor overgang å gå fra å ha heltidsjobb til å bli pensjonist hvor man ikke lenger tilbringer time for time på arbeidsplassen slik kan hende man er vant til. Et alternativ for vedkomne kan da være å melde seg inn i det såkalte Pensjonistuniversitetet, som blant annet befinner seg i Oslo.

Pensjonistuniversitetet Oslo, PU, ble først dannet i 1982 på bakgrunn av at en rekke seniorer satt hjemme med flere tanker som kunne dras nytte av. Slik er det fortsatt. Det har seg slik at mange pensjonister i dag sitter med ressurser som ikke lenger er i bruk, og kanskje også en vilje om å forbedre seg innenfor enkelte felter. Dette kan sies å være det Pensjonistuniversitetet Oslo står for, og hva som er tanken bak dette anlegget.

Pensjonistuniversitetets «undervisning» består av 14 foredrag hvert semester. Disse finner sted i Klingenberg kino enkelte torsdager, og har en varighet på to timer med oppstart kl. 11:00. I tillegg til dette arrangeres det blant annet også studiesirkler og reiser både innenfor landets grenser og utenfor.

Dersom du ønsker mer informasjon om studier, foredrag og reiser kan du besøke nettsiden http://www.puioslo.no/. Her kan du i tillegg finne priskostnader, og eventuelt melde deg inn i Pensjonistuniversitetet Oslo ved hjelp av skjema. Det er også mulig å ta kontakt via telefon: 22 11 15 34 eller epost: post@puioslo.no.

Dersom du ikke befinner deg i Oslo, men likevel ønsker å dra nytte av Pensjonistuniversitet finnes det også slike tilbud i blant annet Gjøvik, Larvik, Stavanger, Nesodden, Øvre Romerike og Lillehammer.

Kilder:

http://www.puioslo.no/

Legg igjen en kommentar