7 av 10 skal ha Norgesferie i år

Lengden på ferien øker med alderen. Nesten halvparten av personer over 60 år har planer om å ta ferie i tre uker eller mer.  Og hele 7 av 10 skal på ferie til Norge. Og vi er et hyttefolk. Halvparten av dem som skal ha norgesferie i sommer skal på hytta, viser en helt ny ferieundersøkelse fra NHO Reiseliv.

Flere vil feriere i Norge

NHO-undersøkelsen, der 1000 nordmenn er spurt om sine ønsker og planer for sommeren 2015, viser at det er en sterk økning i antall nordmenn som vil feriere i eget land. Det blir sikkert ikke mindre etter kronekursens sterke fall etter rentenedsettelsen i går.

– Dette er svært gledelig. Vi må ikke glemme at fjoråret var all time-high for norsk reiseliv. Med svært positiv omtale i utenlandske medier og fortsatt lav kronekurs er det ikke overraskende at det ligger an til å bli enda bedre i år, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Her er noen fakta fra undersøkelsen:

  • 8 av 10 nordmenn skal på sommerferie i år, og flere har planlagt ferie i både inn- og utland.
  • 7 av 10 skal på ferie til Norge. Det er en sterk økning fra i fjor.
  • 5 av 10 skal feriere i et annet land i Europa. Det er en svak nedgang fra året før.
  • Én av ti oppgir at de skal feriere utenfor Europa. Det er også en svak nedgang fra året før.
  • Halvparten av dem som skal ha norgesferie planlegger friluftsaktiviteter.
  • Halvparten av dem som skal ha norgesferie i sommer skal på hytta.
  • Lengden på sommerferien øker med alder.
  •  Folk fra Oslo og Akershus planlegger lengst ferie.
  •  Blant dem som ikke skal på sommerferie bor flest i Nord-Norge.
  •  2 av 10 skal på et arrangement som festival, konsert, spel eller idrettsstevne i Norge.

Les også: Bobillivet

Mange vil ha aktiviteter og opplevelser

I undersøkelsen kommer det klart frem at mange vil ha aktiviteter og opplevelser i ferien.

 

– Norge er perfekt for dette, enten du vil gå i fjellet, sykle, eller fiske, påpeker direktør for NHO Reise, Kristin Krohn Devold.

Mange vil ha meg seg arrangementer i sommer og festivaler, konserter og lokale spel er populært. Et at de meget populære er Peer Gynt stevnet med spelet ved Gålavatnet og flere andre arrangementer i Gudbrandsdalen.

– Til Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet, som er bærebjelken i Peer Gynt stevnet, har vi nå 89 prosents forhåndssalg, sier administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien.

Etter stor pågang på billetter er det nå satt opp en ekstra forestilling 4. august. Pass på – billettene legges ut for salg i kveld 19. juni – her kan du kjøpe billetter.

Les også: Magisk underholdning på Gålå

Bobil er perfekt for Norgesferie

Bobil er perfekt ferieform for dem som ønsker å se Norge. Det gir en ekstra frihet og i Norge kan man fortsatt stoppe med bobil stort sett over alt bare man tar tilstrekkelig hensyn til fastboende og andre interesser. De siste årene har det dukket opp tusener av nye bobiler på norske veier.   Norskregistrerte og ofte med godt voksne folk bak rattet. Bobilferie ser ut til å passe seniorer godt.

Les også: Bobillivet – Et helt nytt liv!

Visit Norway har mye stoff om Norgesferie

På Visit Norway kan du finne mange flotte reisemål i Norge og se en film som tar deg 1500 kilometer gjennom Norge på 7 minutter.

Visit Norway har også en app som gir oversikt over attraksjoner, aktiviteter og overnattingssteder over hele Norge. Den kan lastes ned til både iPhone og Android telefoner.

Kilder: VG, NHO Reiseliv, Visit Norway

Legg igjen en kommentar