Edel årgang – ny TV serie om pensjonisttilværelsen

Dagens pensjonister er annerledes enn tidligere. De er spreke, ambisiøse, aktive og har god råd. Mange begynner på sin andre karrière. NRK skal sende 5 programmer om pensjonisttilværelsen i TV serien «Edel Årgang». 

Edel Årgang er ment som en veiviser til en aktiv og variert pensjonisttilværelse. Populære Torkjell Berulfsen, som selv har blitt pensjonist, er programleder. Programmene kan ses gratis på NRK nett-tv. Du finner dem her på NRK.no .

Programmene kan også ses gratis på nettbrett og smarttelefon. NRK appen for å se TV programmer kan lastes ned gratis på disse plattformene.

Serien består av i alt 5 programmer. Så langt er det sendt to programmer. I program 1 sendt 26. mai stilles spørsmålet om den lykkelige pensjonisttilværelsen finnes, og eventuelt, hvor? Torkjell Berulfsen leter etter ideer, tanker og gode tips om dette.

Program 2 ble sendt i går 2. juni, hvor vi følger Torkjell Berulfsen til Solkysten i Spania der mange norske pensjonister for lengst har funnet seg til rette store deler av året.

Program 3 som sendes 9. juni er viet Thailand,  mens program 4 som sendes 16. juni tar oss med til USA hvor det faktisk er flere norske pensjonister som har slått seg ned enn i Spania.

Nyttige tips og gode terapi

Torstein Hvattum i Aftenposten skriver dette i sin anmeldelse av programmet.

«Det er Berulfsen-TV i kjent stil. Mannen har vandret ulastelig antrukket ut og inn av kameraer på karakteristisk vis i flere tiår. Språklig elegant og tørrvittig henvendt til et godt voksent publikum. 

Stilen kler serien, selv om mange av dagens pensjonister like gjerne ifører seg hettegenser og reiser til rafting i Sjoa.

Selv om mange pensjonister er forberedt til fingerspissene: Det er ett og annet nyttig, praktisk tips å hente. Det ligger mye god terapi også i de gjenkjennende scenene Berulfsen tar oss med inn i.»

Du finner hele omtalen i Aftenposten på denne linken

Legg igjen en kommentar