Reservebesteforeldre, glede for gammel som ung

Kontakt mellom besteforeldre og barnebarn er svært viktig i dagens samfunn. Både når det gjelder deling av livets kunnskap og det å ha noen nær seg. Hyggen med slik type interaksjon gir ofte fra seg positiv energi og følelser hos begge parter.

Den yngre komponenten vil kanskje få noen å se opp til i hverdagen; noen som har avslørt livets mange hemmeligheter, og gjerne deler disse. Mens de eldre opplever barnas problemfrie verden hvor latter, glede og kjærlighet er det eneste som opptar tankene.

Men det er ikke alle som har gleden av å tilbringe tid sammen med barnebarn sine. Det av ulike grunner. Mange opplever kanskje det å bo i en annen del av landet enn resten av familien. Kan hende andres realitet består av en hverdag hvor barnebarn ikke engang eksisterer. Dersom en slik muligens barnebarnløs hverdag etterlater et tomrom hos enkelte har man mulighet til å melde seg som såkalte reservebesteforeldre.

Det å være en reservebesteforelder vil si at du frivillig tilbringer tid sammen med bestemte barn i nærmiljøet, hvorav de fungerer som bonusbarnebarn. Akkurat som andre besteforeldre vil du ha muligheten til å passe på barna, dele dine verdier og opprette et bånd mellom dere. Selv om du som reservebesteforelder aldri erstatter de ekte besteforeldrene vil denne ordringen fungere aldeles utmerket for svært mange ensomme skikkelser.

På grunn av arbeidssituasjon hender det at småbarnsforeldre ikke alltid har muligheten til å hente barna sine i blant annet barnehage eller SFO. For dem å da få litt hjelp i hverdagen, i form av reservebesteforeldre, vil kanskje gjøre dagene deres noe enklere og lette på egen samvittighets. I tillegg kan eldre, som kanskje ikke lenger er i arbeid, føle at de er mer til nytte.

Dersom en slik ordning hadde falt i smak hos deg kan du besøke facebook-siden «Besteforeldre», og melde deg ved å sende inn en privat melding. Det har seg faktisk slik at flere og flere innbyggere melder seg som, eller søker etter, bonusbesteforeldre.

Kilder:

https://www.facebook.com/pages/Besteforeldre/143372262378831?ref=ts&fref=ts

– «Ønsker seg bonusbesteforeldre» publisert i Fredrikstad blad 18. april 2015
-«Ikke vær redde for å melde dere som reservebesteforeldre» publisert i Fredrikstad blad 18. april 2015

10 thoughts on “Reservebesteforeldre, glede for gammel som ung”

 1. Vi ønsker kontakt med en ung familie med minst to barn, som en eller annen grunn ikke har så stort nettverk. Vi er et ektepar i sekstiårene, som ikke har barn selv.Men har erfaring med barn, da jeg ikke skal komme innpå det her. Vi er ungdommelige og kreative, med mye omsorg og gi.
  Vi bor i Drammen, og ønsker helst kontakt i nærområdet, eller nært vårt fylke..

  1. Hei

   Vi ønsker oss besteforeldre for felles hygge, da vi ikke har familie i nærheten. Jeg er alene med ei jente på 8 år, uten stort nettverk. Bor i Tønsberg.
   Ta gjerne kontakt!

  2. Hei

   Ser at dere har søkt om å bli reservebesteforeldre for en stund tilbake. Har dere forsatt mulighet. Så hadde jeg satt stor pris på en tilbakemelding fra dere ?

   Hilsen
   Nina 🙂

  3. Heisan. Ser denne annonsen er lagt ut for over 1 år siden. Er det like aktuelt ennå? Er en familie på 5 med 3 nydelige jenter på 4, 9 og snart 11 år.
   Mvh Camilla.

 2. Hei Bodil Tove, har dere funnet en familie?
  Vi har tenkt tanken lenge om reservebesteforeldre da besteforeldre til tvillingjentene våre bor i utlandet. De ser vi veldig sjelden.
  Vi ville gjerne ha noe nær oss for jentenes og våres del.
  Vi bor i Oslo.
  MVH
  Ingrida

 3. Hei
  Vi er en familie på 2 voksne og 5 barn.
  De to eldste har flyttet ut og de minste guttene på 12,11 og 7 år bor selvfølgelig hjemme.
  Vi søker etter reservebesteforeldre for våre 3 håpefulle.
  De har besteforeldre men blir ikke prioritert imotsetning til de andre barnebarna de også har.
  Vi bor i Sør-Trøndelag.
  Mvh
  Anne-Grethe?

 4. Heisann,
  Vi ser etter bonusbesteforeldre til våre to gutter på 2 år og 2 mnd 🙂
  Du/dere vil bli en del av en sosial og sprudlende familie, og selvfølgelig ha alle privilegier som hører med besteforeldrerollen.

  Guttenes besteforeldre på farsiden bor i Molde, og besteforeldrene på morssiden bor et stykke unna, og har mange barnebarn å fordele tiden sin på. Vi har derfor hjerterom og tid til flere besteforeldre som ønsker å involvere seg.

  Vi bor i Oslo-nærmere bestemt Ullern.

  Varme hilsner fra Anniken

 5. Hei, jeg er en enslig mor med en sønn på 6 år. Han har besteforeldre på begge sider, men det er dessverre ikke en selvfølge at de er der for barnebarna. Har du mye tid og omsorg som du ønsker å gi et barn, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt? Vi bor på Majorstuen i Oslo. Ring oss gjerne på tlfnr; 90123736. En god og varm klem på denne vårdagen.

 6. Hei! Jeg er alenemor til 2 fine unger på 10 og 14. Vi er innflyttere til Vestfold og ønsker reservebesteforeldre til gjensidig berikelse, helst i nærheten av Tønsberg. Vi har dessverre lite kontakt med slekt. Barnas interesser er dyr, ute-aktiviteter, oppdagesesturer, tegne/male, brettspill, bøker (fakta og fiction), sjakk, musikk, m.m. Vi søker stabile personer som helst har erfaring med barn. Send oss en mail til berg3101@outlook.com

 7. Er det noen som kan tenke seg å være besteforeldre til vårt barn på 4 år, i Bergen?
  Vi håper på noen besteforeldre som kan delta i gode kvalitetsstunder sammen med oss, som en familie. Slekten vår bor så langt unna at det er umulig å få nære relasjoner til dem. Vi liker å gå på småturer/lekeplasser,parker, mate fugler, teater, leke i hagen, leke inne, lese bøker mm. Vi aksepterer ikke noen form for rus eller alkohol. Dere må også være røykfrie. . Om dere har tid og lyst til dette et par timer i uken/måneden så gi oss gjerne en lyd.

Legg igjen en kommentar