Luksuslunsj i svenske aldershjem

I Norge har det i det siste vært flere oppslag om dårlig mat og ernæring på aldershjem. Norske aldershjem bør ta etter Sverige hvor de flere steder serverer gourmet mat til de eldre.

I Norge hører vi ofte om dårlige forhold på aldershjem, blant annet med for lite personale og uinteressant og ernæringsmessig dårlig mat. I Sverige har de begynt med et nytt tiltak som skal rette opp dette.

Det kommunale aldershjemmet for demente i Håbo i Sverige,  har begynt å gi de eldre den behandlingen de fortjener etter et langt liv. Hver tredje uke er det luksus lunsj på menyen. Da blir det servert tre-retters gourmet lunsj med tilhørende vin til dem som bor på aldershjemmet.

Initiativet ble startet for å øke apetitten og skape mer trivsel hos de 40 beboerne, og er nå en etterlengtet del av livet på aldershjemmet.

Sult er noe som ofte forsvinner med alderen. Det kan føre til vekttap og i det lange løp øker det risikoen for fall ulykker. Derfor er maten veldig viktig. Vi forsøker så godt vi kan å lage næringsrik mat i passe store porsjoner. Jeg tror luksus lunsjen også bidrar til å øke velværet og trivselen hos de som bor her.
Sier bestyrer Emmeli Söderberg til SVT.

Da hjemmet nylig ble besøkt av en lokal tv-kanal, bestod luksus lunsjen av Skagen-toast til forrett, indrefilet med potetskiver og peppersaus til hovedrett, og ostekake med ananas topping til dessert.

Dette er et fantastisk tiltak, og sikkert noe som eldre i Norge også ønsker seg. Forhåpentlig vil initiativet ved hjemmet i Håbo spre seg til Norge også.

Kilde: Dagens Beste

One thought on “Luksuslunsj i svenske aldershjem”

  1. Dette er ikke sant, det er en mediablöff. Eksemplet er
    ett av alle de andre hundre aldershem som får denne maten. Vården i Sverige går på knärne for tiden og de flest eldre får plastinnpakket mat, spesielt de som bor hjemme…og det er mange i dagens Sverige.

Legg igjen en kommentar