Kategoriarkiv: Arbeidslivet

Alt vi skriver om jobb.Slik får du ny jobb når du er senior

Arbeidsmarkedet har gjennom året blitt gradvis tøffere. Dette rammer også i økende grad seniorer. Jobbjakt kan være en utfordring for noen og enhver. De fleste råd til hvordan du skal gå frem er rettet mot unge og nyutdannede. Her har vi samlet en del råd for deg som er senior og på jobbjakt.

Fortsett å lese Slik får du ny jobb når du er senior

Du har rett på permisjon fra jobb for pleie av nære pårørende

Arbeidstaker kan ha mange og ulike grunner til å søke om permisjon fra arbeidet. Noen permisjoner er regulert i lov, andre i tariffavtale evt. i virksomhetens policy/personalhåndbok. Noen permisjoner er betalt, andre er uten lønn. Rett på permisjon for å gi omsorg og pleie til nære pårørende er lovfestet i arbeidsmiljøloven.

Fortsett å lese Du har rett på permisjon fra jobb for pleie av nære pårørende

De over 60 er aller mest glade i jobben sin

Norge er på tredjeplass i verden på arbeidsglede. De eldste er veldig glade i jobben sin. Arbeidsgleden vokser med alderen. Jo eldre du er, jo gladere er du i jobben din. Etter at Nordlendinger har vært på toppen tidligere er nå Østlendingene de mest arbeidsglade.

Fortsett å lese De over 60 er aller mest glade i jobben sin

Seniorer en del av løsningen i arbeidslivet

Kari Østerud, direktør for interesseorganisasjonen Senter for seniorpolitikk, mener vi skal være glade for at vi har et høyt innslag av seniorer arbeidslivet, skriver DN.no.

Østerud synes skremselsbildet av «eldrebølgen» som skyller over landet svartmaler fremtiden. Hun påpeker at det er den friskeste, sprekeste og høyest utdannede eldre befolkningen vi har hatt enn noen gang tidligere.

– Jeg sier et rungende ja til forgubbing! Og da mener jeg både eldre kvinner og menn. Vi skal være glade for at vi har et høyt innslag av grått hår og rynker i arbeidslivet og politikken. Disse er ikke et problem, men en del av løsningen. De unge må forvente mer av de eldre, de skal ikke bli sett på som bare passive stønadsmottakere. De vil besitte kompetanse og ressurser som den enkelte bedrift ikke vil greie seg uten, mener Østerud i følge DN.no. Dette kom frem på en debatt i regi av Civita onsdag 27. august.